Arv - testament

Bekkestua Advokatkontor AS tilbyr fullverdige tjenester til faste, lave priser innen planlegging av arv og tilhørende dokumenter. Her er noe av det vi kan hjelpe til med:

Arveplanlegging

Arven etter oss kan fordeles på mange måter. Noe er gitt på grunn av reglene i arveloven, men vi kan også bestemme en god del i testament og i andre dokumenter, både om hvem som skal få noe og hva de skal få. 

Behovet for planlegging kan variere. Ved enkle familieforhold kan det dreie seg om hvem som skal få hytta, sølvtøyet eller bunaden. I mer kompliserte forhold kan både særkullsbarn, nevøer og nieser og barnebarn tilgodeses på forskjellig vis. 

Arven kan planlegges både ved å gjøre endringer i eierskap og formue mens man lever, og med å sette opp i testament og i andre dokumenter hvordan arven skal fordeles når man har gått bort. 

Fordeling av arv på annen måte enn etter arvelovens enkle utgangspunkt må alltid skje ved å sette opp et testament. Det er strenge regler for hvordan et testament skal lages og hva det skal inneholde. Trår man feil, kan testamentet være ugyldig. Det er ofte behov for å lage andre dokumenter i tillegg som gjør at alle forhold er ivaretatt. 

Vi bistår med en god gjennomgang av den konkrete situasjonen. Mulighetene er ofte større enn man tror hvis det gjøres på riktig måte. Sammen lager vi en plan og gjennomfører den i det tempoet som passer. 

Planen kan innebære å lage testamenter og andre dokumenter som må signeres. Vi bistår med å lage dokumentene og gir en instruks om hvordan de skal håndteres etter signering. 

Arvedokumenter

Dokumenter som kan være aktuelle, er:

- Testament - felles, gjensidig eller enkeltstående

- Erklæring om samtykke til å sitte i uskiftet bo fra særkullsbarn

- Fremtidsfullmakt med mulighet for utdeling av forskudd på arv i tråd med testament

- Ektepakt med gaveoverføring av fast eiendom mellom ektefeller som forberedelse til arv

- Ektepakt som kan angi forskjellig behandling av felleseie og særeie i live og ved dødsfall

- Gavebrev som dokumentasjon på forskudd på arv til barn eller andre arvinger

Faste, lave priser

Vi tilbyr faste, lave priser på en rekke dokumenter og tjenester. Se mer i Priser og vilkår.

Ta kontakt

Har du flere spørsmål eller vil ha bistand fra oss? Bruk skjemaet nedenfor, så kommer vi tilbake til deg så snart som mulig.